Kabinet geeft alle werkzoekenden boven 60 jaar uitkering tot hun pensioen!

Kabinet geeft alle werkzoekenden boven 60 jaar uitkering tot hun pensioen!




Minister Asscher heeft, mede namens het gehele kabinet, een plan ingediend bij de Tweede Kamer om alle werkzoekenden boven de 60 jaar een vaste uitkering te geven tot hun pensioendatum. Ook worden zij vrijgesteld van de sollicitatieplicht en het doen van het door velen zo verfoeide vrijwilligerswerk.

Doel van dit ingrijpen is, volgens de Minister, rust te brengen op de arbeidsmarkt. Zodat jongeren kunnen toetreden en veel meer kansen krijgen op werk.
Voordeel daarbij is dat de loonkosten voor werkgevers daardoor scherp dalen. Wat een eis van veel partijen in de Tweede Kamer is.

Details van het plan zijn nog niet allemaal vrijgegeven, maar woordvoerders van zowel de coalitie als oppositie hebben verheugd gereageerd op de tot dusver bekende details uit het plan.


Zodra meer bekend is zullen wij dit blog aanvullen!

Update 11.52 uur:

Minister Dijsselbloem heeft de plannen van zijn collega Asscher bevestigd. Hij vult daarbij aan dat de gehele operatie budgetneutraal kan worden uitgevoerd. En dat de uitkering voor 60-plussers op ongeveer 70% van het laatstverdiende loon uit zal komen.

Diverse organisaties hebben intussen enthousiast op de kabinetsplannen gereageerd.
Zo zijn de Ouderenbonden tevreden met het doorpakken van de regering. Wel denken zij dat de stembusuitslag van invloed is geweest op dit besluit.

VNO-NCW noemt het besluit verstandig en denkt dat het zal bijdragen aan verder economisch herstel.


Tot zover deze update.


Reacties