Giro D’Italia 2014 – De 3e Etappe Armagh - Dublin

Giro D’Italia 2014 – De 3e Etappe Armagh - Dublin 



Bijna was de Giro 2014 al in Dublin afgelopen. Niet omdat de renners geen zin meer hadden, in staking gingen of iets in die trant.
Nee, enkele uren voor aankomst van de 3e etappe in Dublin werd een bomauto ontdekt. Deze stond op de parkeerplaats bij een hotel dat lag langs het parcours. Gelukkig werd de bomauto tijdig ontdekt en de bom door de Ierse explosievendienst vakkundig onschadelijk gemaakt.
Je moet er niet aan denken wat had kunnen gebeuren met duizenden toeschouwers langs de route.

Wat bracht deze 3e etappe op het Groene eiland verder? Niet zo veel. Een ontsnapping met 5 man, waar bijna dezelfde ploegen waren vertegenwoordigd als in rit 2. Namens Belkin ging wederom Maarten Tjallingii op stap met het doel zijn blauwe bergtrui te verdedigen.
Op de 2 bergjes van de 4e categorie kwam hij telkens als eerste boven, zodat hij tot zeker eind woensdagmiddag zijn blauwe shirtje aan mag houden.

Verder waren er wat valpartijen, waarbij ondermeer de leider in het algemeen klassement Michael Matthews betrokken was. Ook Wilco Kelderman lag een paar keer op de grond, maar zowel Matthews als Kelderman haalden op tijd de finish. Wel met wat schaafwonden en scheuren in hun fietskleding.

Dit geschreven hebbende vraag ik mij al tijden af waarom fabrikanten van fietstenues de kleding niet wat valbestendiger maken. Het moet toch mogelijk zijn om een fietsbroek en shirt van een steviger materiaal te maken. Zonder dat het comfort eronder te lijden heeft?
Het zou het een hoop (schaaf) wonden en ander ongemak schelen.

Spannend was de finish van de 3e etappe wel. De jarige Marcel Kittel leek op zo’n honderd meter van de streep kansloos. Met een uiterste krachtsexplosie haalde hij nog een vier- tot vijftal renners in en mocht hij toch zijn handen in de lucht steken.
Net na de streep gooide hij zijn fiets op de grond en viel er zelf achter aan. Je kon zien dat de overwinning tot uit zijn tenen was gekomen, zo uitgeput was hij. 

Maandag vliegt het hele circus naar Italië om aan een echt rondje door het land te beginnen. Één ding is waarschijnlijk zeker, het zal de komende dagen minder regenen dan in (Noord) Ierland!


Reacties