WK 2014 – De Voorbeschouwing – Duitsland

WK 2014 – De Voorbeschouwing – Duitsland 



Na twee ‘kleine’ voetballanden wordt het tijd om een kanshebber te bespreken. Niet zo maar één, maar een voetbalreus. De beurt is aan Duitsland!

Voor de 18 maal keer neemt ‘Die Mannschaft’ deel aan het WK. Alleen in 1930 en 1950 ontbrak dit land. Succesvol waren ze ook vaak. Met vier derde plaatsen, vier tweede plaatsen en drie wereldtitels mag je best zeggen dat Duitsland een deelnemer is om rekening mee te houden.

Toch staan de Duitsers alweer een tijdje droog. Hun laatste titel dateert van 1990, 24 jaar geleden dus. In een zeer slechte finale tegen Argentinië zorgde Brehme ervoor dat de beker mee ging naar Duitsland.

Het had het toernooi van Nederland moeten worden. Maar we weten waarschijnlijk allemaal nog wel wat er gebeurde? Ik hoef alleen maar de namen Rijkaard en Völler te noemen

Wat zijn de kansen van Duitsland?

Allereerst maar eens een blik op de voorlopige selectie. Die bestaat uit 3 keepers, 10 verdedigers, 15 middenvelders en slechts twee aanvallers. Waarvan Miroslav Klose er één is. Hij gaat op voor zijn 4e WK, met het doel all-time topscoorder te worden. Nu is Ronaldo dit met 15 treffers. Klose staat op 14 en is daarmee gedeeld 2e, samen met Gerd Müller.

Betekent het gebrek aan aanvallers in de voorlopige selectie dat onze oosterburen defensief gaan spelen? Dat denk ik niet. Met spelers als Özil, Müller, Reus, Kroos, Podolski en Götze kun je voor de aanvallend goed voor de dag komen.

Duitsland speelt in een poule met Portugal, Ghana en de Verenigde Staten. Met een opening op 16 juni tegen Portugal staat direct het, op papier, zwaarste karwei te wachten. Met een puntendeling zullen beide landen tevreden zijn?
Mocht Duitland naar de 2e ronde gaan, wat wel de verwachting is, dan wacht in de 1/8 finale een wedstrijd tegen België of Rusland. Tenzij Zuid-Korea of Algerije daar voor een verrassing zorgen.

Toch nog even verder kijken. Daarna in de kwartfinale Equador of Bosnië? En daarna halve finale Brazilië? En een finale tegen….? 

Ik heb er een hard hoofd voor de Duitsers. Ik zie niet zo snel die 4e Wereldtitel.


Reacties