WK 2014 – De Voorbeschouwing – Mexico

WK 2014 – De Voorbeschouwing – Mexico



Een deelnemer die Nederland misschien tegen kan komen in Brazilië is Mexico. Ook zo’n land dat regelmatig te zien is op het WK, maar nooit echt potten kon breken.
In de 14 deelnames tot nu toe werd tweemaal de kwartfinale gehaald, in 1970 en 1986. Op zich niet vreemd, want beide malen vond het WK toen plaats in Mexico.

Toch is Mexico een deelnemer waar je rekening moet houden en Nederland zal dit zeker doen. Hoe zal de selectie er uit gaat zien en wat zal de speelwijze worden? Want mogelijk komen we de Mexicanen tegen in de 1/8 finale. Tenminste, als we de poule doorkomen en Mexico ook.

In mijn voorspelling komen we de mannen met de sombrero tegen op 29 juni. Met als uitkomst een plek voor Nederland in de kwartfinale. Ik ben tenslotte een geboren optimist,

Op de FIFA ranglijst van maart 2014 neemt Mexico een 20e plaats in. Slecht t.o.v. de 4e plek in 2003 en een meevaller t.o.v. de 33e plaats in 2009.
De punten voor de ranglijst worden vaak bijeengesprokkeld in toernooien als de CONCACOF Gold cup en vriendschappelijke wedstrijden.

Wat weten we van de selectie van Mexico?

Dat ze een ervaren defensie in het veld gaan brengen met spelers van gemiddeld 33 jaar. Bondscoach Miguel Herrera gaat ervan uit dat ervaring het team ver kan brengen en dat zijn verdediging daarin een grote rol kan spelen.
Toch heeft het Mexicaanse voetbal ook altijd wel wat aantrekkelijks gehad.

Denk maar aan de keeper met de wijde mouwen en het felgekleurde keepershirt. Weet je zijn naam nog? (Jorge Campos) 

Een ander fenomeen uit Mexico was Hugo Sanchez, die met Real Madrid 5 maal landskampioen werd en in die periode ook de UEFA cup won. Bovendien won hij in 1990 de ‘Gouden Schoen” als topscoorder van Europa. Die ‘schoen moest hij wel delen met Christo Stoitskov.

Tegen wie moet Mexico het in de poule opnemen?

Op 13 juni openen ze tegen Kameroen, waarna op 17 juni favoriet Brazilië wacht. Op 23 juni zal het er om gaan spannen. Een goed resultaat tegen Kroatië brengt ze op plek 2 in poule A en een confrontatie met Nederland. 

Hoe dat afloopt heb ik al voorspeld!!


Reacties