WK 2014 – De Voorbeschouwing – Zwitserland en Honduras.

WK 2014 – De Voorbeschouwing – Zwitserland en Honduras.




De tijd gaat dringen, het WK2014 komt steeds dichterbij. Daarom ditmaal een voorbeschouwing van twee landen, beiden uit Groep E.
Deze groep, verder bestaande uit Frankrijk en Ecuador, kent geen werkelijke favoriet. Op grond van resultaten uit het verleden zou je direct Frankrijk noemen. Maar na al de trammelant binnen de ploeg in het niet zo verre verleden weet ik het zo net nog niet.

Laten we beginnen met Zwitserland, een land dat het de laatste jaren prima doet op toernooien van onder 17 t/m Jong Zwitserland. En heel stiekem is dit land opgeklommen naar de 7e plaats op de wereldranglijst (maart 2014). Ooit stonden ze nog hoger, 3e in augustus 1993, maar ook veel lager, 83e in 1998.

Negen keer eerder deden de Zwitsers mee aan een eindtoernooi, met als beste prestatie een kwartfinale in 1934, 1938 en 1954. Ik kom in de statistieken 1934 tegen en moet gelijk denken aan de historie van het Nederlands elftal. 1934 was namelijk het jaar waarin heel Nederland massaal 'We gaan naar Rome' zong en waar men dacht Wereldkampioen te worden. Verder dan een voorrondewedstrijd in Milaan kwam men echter niet.

Terug naar de Zwitsers. Met coach Otmar Hitzfeld aan het roer beschikt men over een door de wol geverfde trainer. Tweemaal won hij de Champions League, met achtereenvolgens Borussia Dortmund en Bayern München. Stephan Lichtsteiner (Juventus) en Philippe Senderos (Valencia) zijn voor mij de meest bekende namen. Meer bekend zijn de namen uit het verleden. Denk aan N’Kufo en Alexander Frei.

De Zwitsers beginnen op 15 juni aan het toernooi met een wedstrijd tegen Ecuador. Dat moet te doen zijn voor de mannen uit het land van koeiebellen en horloges. De waarschijnlijke sleutelwedstrijd vindt plaats op 20 juni, te
Mijn voorspelling: 4e in de poule en dus geen verder vervolg na 25 juni 2014.
gen Frankrijk. De afsluiter is op 25 juni, maar dan weten de Zwitsers precies wat noodzakelijk is voor een 1e plaats in de poule en/ of een plek in de volgende ronde.
 
Ja, en dan Honduras. Moet ik werkelijk veel ruimte besteden aan de kansen van dit land? 36e op de wereldranglijst en voor de 3e maal deelnemer aan een eindronde. Beste prestatie is er niet te noemen met telkens uitschakeling in de 1e ronde. Maar ja, je weet het nooit. Honduras werd wel 3e in het toernooi om de Gold Cup in 2013.

Bekende spelers zie ik niet zo snel. Om toch een naam te noemen, Wilson Palacios, speler van Stoke City en 92-voudig international van Honduras.

Mijn voorspelling: 4e in de poule en dus geen verder vervolg na 25 juni 2014. 


Reacties